новые флеш игры.
Шаблоны Joomla здесь.
Afis Teatrul LUNI 20

28 nov. - 3 dec. 2017

Teatrul LUNI - 20 de ani! 

Teatrul LUNI de la Green Hours împlinește 20 de ani
28 noiembrie - 03 decembrie 2017, șase zile cu șapte spectacole aniversare

Teatrul LUNI - primul teatru independent din România postdecembristă - a luat ființă, official, în clubul de jazz Green Hours, în seara de Luni, 1 decembrie 1997, odată cu prezentarea premierei Chantan au Lait cu Maia Morgenstern și Dorina Crișan Rusu, pe texte de Mircea Dinescu, Ienăchiță Văcărescu și Joshua Sobol. 

Subsolul din Calea Victoriei, 120 – “o hrubă, dar se face teatru acolo“, cum inspirat avea să spună peste 7 ani personajul Laur din New York Fuckin’ City, piesă scrisă de Peca Ștefan pentru Teatrul LUNI – a devenit, în timp, un laborator, dar și un simbol al independenței. 

“Istoria Teatrului LUNI a însemnat muncă perseverentă și eforturile de a menține un spațiu și condiții de exprimare pentru artiștii care se simt creativi și liberi. Prevăd că viitorul său, pe care-l doresc cit de lung, se va înscrie în aceiași parametri de rezistență la presiunea comercialului și, da, a politicului. În măsura în care vor exista artiști care să-și susțină, înainte de orice altceva, imboldul creator, ca o necesitate pentru ei înșiși și pentru semeni, Teatrul LUNI va avea de ce să continue să existe.” Voicu Rădescu, managerul fondator al Teatrului LUNI și al clubului Green Hours

Pe 1 decembrie 2017, Teatrul LUNI de la Green Hours împlinește 20 de ani și propune publicului, între 28 noiembrie și 3 decembrie, șase zile cu spectacole noi sau vechi și reinventate, cu artiști din generații diferite ale teatrului românesc contemporan. 

Programul aniversar va debuta în 28 noiembrie cu spectacolul muzical PIAZZOLLA 21g, după texte de Jorge Luis Borges, Laura Esquivel și Alain de Botton. Produs de Centrul de Teatru Educațional Replika și coordonat de Mihaela Rădescu și Radu Apostol, spectacolul, acompaniat live de Trio Elite, este dedicat memoriei muzicianului de scenă Dorina Crișan Rusu.  

STĂ SĂ PLOUĂ, spectacolul scris și regizat de Lia Bugnar și prezentat publicului pentru prima dată în 2006, la Teatrul LUNI, va avea premiera în 29 noiembrie, într-o nouă distribuție: Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu și Anghel Damian. 

Cel de-al doilea spectacol programat în 29 noiembrie este COLIBRI, scris de Garret Jon Groenveld. După premiera regizată de Florin Piersic Jr. în 2012, cu actorii Daniel Popa și Laurențiu Bănescu, Doctor’s Studio propune publicului o nouă versiune a producției: spectacolul este regizat și jucat de Daniel Popa, alături de The Voice Irina Margareta Nistor.

În 30 noiembrie, va avea loc premiera mondială INVENT/(-)AR [PK]. Conceput special pentru aniversarea Teatrului LUNI, spectacolul-inventar de texte ale dramaturgului Peca Ștefan îi are ca protagoniști pe Laurențiu Bănescu și pe autor. 

ÎNAINTEA EREI NOASTRE, una dintre cele mai premiate producții recente aleTeatrului LUNI și ale Trupei Frilensăr, a fost programată special pe 1 decembrie, datorită subiectului abordat. Din echipa spectacolului fac parte Daniel Chirilă, Alina Mîndru, Maria Veronica Vârlan, Ovidiu Cosovanu, Tiberiu Enache, Tudor Morar și Dumitru Georgescu.

După Homo Americanus, complexul artist Paul Cimpoieru revine în Calea Victoriei cu premiera HOMO LOVE, unperform(d)ance programat pe2 decembrie.

Zilele aniversare se vor încheia cu cea mai recentă producție a trupei Frilensăr și a Teatrului LUNI - BĂTĂLII, REGI ȘI ELEFANȚIun two-men-show, cu Tiberiu Enache și Ovidiu Cosovanu. Premiera spectacolului scris și regizat de Daniel Chirilă va avea loc pe 3 decembrie.

Programul detaliat al evenimentelor aniversare: www.facebook.com/TeatrulLUNI  

Biletele pot fi achiziționate de la Green Hours (Calea Victoriei, 120) și online, prin Bilet.ro. 

Prețul unui bilet este de 25 lei - achiziționat în avans - sau 35 de lei - achiziționat în ziua evenimentului. 


marta hristea mircea tiberian

Sîmbătă, 9 decembrie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

concert
Marta Hristea & Mircea Tiberian

scara pisicii web

LUNI, 11 decembrie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Scara Pisicii

cu: 
Cătălina Mustață & Ana-Maria Oglindă

Traducerea & adaptarea: Alexandra Popescu 
Sound design: Salex Iatma 
Coregrafia: Florin Fieroiu
Regia: Popescu
Costume & make-up: Ellis Luxury 
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours

Totul începe într-un bar, unde se și termină, pentru că cineva moare și acesta e în general semn clar de final. 
După ce începe și pînă ajunge să se termine, se expune languros o problemă rămasă nerezolvată de mii de ani și care apasă în mod evident întreaga societate: cum anume, precis și clar, se bat două femei pentru un bărbat? Conform studiilor ce au acoperit acest subiect delicat, ele fie își aruncă reciproc perne pufoase de la una la alta sperînd ca adversara să pleznească de de la sine de epuizare, fie…dacă publicul acceptă astfel de refulări scenice, se luptă, seminud, în lavă albă, într-un spațiu special amenajat în acest sens. 
O mascaradă comercială practic, costruită vizual de neinițiați, în jurul unei grave situații, pentru că este de la sine înțeles că nimeni nu își poate dori cu adevărat să rămînă singur în baia eternității. Așadar, un Cat Fight veritabil, construit în jurul unei documentări asidue, formulat în urma unei analize stufoase, cu durata fixă de aproximativ o oră, vă invită să descoperiți dacă femeile se războiesc cu adevărat sau doar așa… în termeni corect politici, cu grijă să nu agreseze ochii sensibili ai spectatorului. 

 

malaies 1

Marți, 13 decembrie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Mălăieș în călcăieș 

cu:
Loredana Cosovanu (cea mai bună actriță la Gala Hop 2012)
Alina Mîndru
Claudia Chiraș (premiul publicului Gala Hop 2012)
Ovidiu Cosovanu
Dumitru Georgescu (cel mai bun actor la Gala Hop 2013)
Tiberiu Enache
Daniel Chirilă

Regia: Daniel Chirilă
Coregrafie: Beatrice Volbea
Producția: Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours

Nu-i aşa că ţi-e dor de copilărie, de joacă şi de poveste? Vino la "Mălăieş în Călcăieş", un spectacol ce-şi propune să readucă în prim plan tradiţiile şi obiceiurile ca factor esenţial în recăpătarea identităţii naţionale. Sună măreţ, dar de fapt e o joacă de copii mari pe un scenariu din "Capra cu trei iezi", o joacă plină de umor şi voie bună.

Spectacol adresat tuturor categoriilor de vârstă.george baicea

 

Vineri, 15 decembrie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

GEORGE BAICEA Electric Blues Band

George Baicea - guitar, voice
Cătălin Răsvan - bass
Nicu Georoiu - drums

Spiritul şi culoarea anilor '70 respiră prin soundul blues-rock al trupei, în a cărei exprimare de-a lungul unui spectacol se regăsesc şi elemente moderne de funk, jazz - și nu numai. Un show unic...de fiecare dată.

 

 

rux zamfir

Sîmbătă, 16 decembrie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

Bridge Over Troubled Water

Ruxandra Zamfir - vocal
Sorin Romanescu - ghitară

Bridge over Troubled Water este titlul unui cîntec celebru, lansat de Simon & Garfunkel cu aproape o jumătate de secol în urmă și devenit în timp un simbol al ideii de prietenie. Vechi prieteni și colaboratori, Ruxandra Zamfir și Sorin Romanescu, pleacă, la rîndul lor, în căutarea unui refugiu din calea “apelor”, a vremurilor tulburi ce ne macină pe toți.

 

лимузин на свадьбу.
Компания Сансити