новые флеш игры.
Шаблоны Joomla здесь.

La Mulți Ani! Happy New Year! 

homo love

Vineri, 5 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

HOMO L♥VE
montage d'emotions


- work in progress / perform(d)ance -
de / cu: Paul Cimpoieru, susținut de un guest star! 

Absolut nimic despre iubire.


producția: Two Of Us & Teatrul LUNI de la Green HoursSorina Rotaru


Sîmbătă, 6 ianuarie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

Have You Met Sir Jones?

Saturday JAZZ Fever


Sorina Rotaru - voce
Alexandru Olteanu - pian
Iulian Nicolau - percuții 

 

BRE foto

Duminică, 7 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă: 

Bătălii, regi și elefanți 
de Daniel Chirilă

cu: Tiberiu Enache și Ovidiu Cosovanu

regia: Daniel Chirilă
muzica: Ovidiu Cosovanu
video mapping: Tiberiu Enache
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr

Totul a pornit de la Michelangelo povestit de MATHIAS ÉNARD și-am ajuns la condiția artistului. Noi suntem artiști? Suntem creatori? Ce suntem noi sau mai degrabă cine suntem noi? Și-a apărut pauza. Pauza e cea mai grea pentru că implică frământări și pentru că atunci ți se varsă fiecare amintire și fiecare gând de neputință. Sau de putință. Le-am strâns în doi actori, le-am așezat lângă mirosul copilăriei și-am început să le împingem dincolo de ce putem noi să înțelegem acum. Mobilă, pământ, plante, lumină, nailon, apă, covoare, muzică și lumină. Ne-am dat seama că povestim despre bătălii, regi și elefanți. Despre ce e vorba? Poate fi cea mai mare prostie din câte au existat sau poate fi felul nostru de a căuta să facem bine. Să fim înțeleși. Deci suntem artiști și avem impresia că nimeni nu ne înțelege și simțim să explicăm ce și cum. Să arătăm. Să dezvăluim. Avem un spectacol care dezvăluie, care poate să spună totul sau să nu spună nimic. Nimic mai simplu și mai de neînțeles. Cerc. Tot ce putem să facem e să ne cerem iertare pentru descrierea asta. Totul e ambiguu. 
 

”Pentru că sunt copii povestește-le despre bătălii și regi, despre cai, despre diavoli, despre elefanți și despre îngeri, dar nu uita să le vorbești despre dragoste și alte lucruri asemănătoare.”
Mathias Énard


sta sa ploua 2017


LUNI, 8 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă: 

Stă să plouă
de Lia Bugnar

cu: Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu, Anghel Damian 

regia: Lia Bugnar
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours

”Stă să plouă e momentul ăla suspendat în care urmează să se întîmple ceva...bun sau rău...nu mai are nici o importanţă...e starea de dinainte de...asta e stă să plouă!”. (Lia Bugnar)

 


alearga

Marți, 9 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă: 

Aleargă
fals jurnal de jogging

adaptare după romanul omonim 
de Ana Maria Sandu

Concept: Silvia Călin
Cu: Nicoleta Lefter
visuals: Black Horse Mansion

„Corpul e singurul meu animal de companie.
Îl îngrijesc, îl hrănesc, dar încă n-am ajuns să-i vorbesc.
O prietenă din Canada mi-a zis de curând că ea poate.
Am invidiat-o sincer, mai ales atunci când m-am hotărît să las dracului toate scuzele din lume și să încep să alerg. Obiceiul ăsta nesuferit care te scoate din casă pe orice vreme..." (Ana Maria Sandu, Aleargă)

 

miruna maria

Sîmbătă, 13 ianuarie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

Spectrum

Miruna Maria - voce
Ingrid Isabelle - voce, pian
Anca Sîrbu - voce, ghitară

... standarde jazz, piese cunoscute de la The Beatles, sau Pink Floyd, creații originale...

 
afis mioritza

Duminică, 14 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Mioritza.

cu:
Loredana Cosovanu
Alina Mîndru
Tiberiu Enache
Dumitru Georgescu 

Izvod: inspirat de Mioritza și scris de Daniel Chirilă
Imaginator: Daniel Chirilă
De-a cui îi (un soi de producători): Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours

Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai, într-o zi cu soare, deși nici măcar nu mai contează cum era, Dumnezeu a vrut să-i facă o glumă baciului moldovean și să-l facă jertfa poporului său. Doar că Mioritza noastră nu s-a resemnat, s-a uitat stânga dreapta, a analizat toate posibilitățile și și-a băgat coada stufoasă în treburile prea înalte. Panică în ceruri! Despre mituri, laitmotive și moarte într-o ora și ceva de: cum-ar-fi-dac-ar-fi-Dumnezeu-un-pic-mai-om...

”Mioritza este un spectacol unicat în peisajul teatral autohton, curajos nu doar prin conţinut, ci şi prin faptul că explorează şi vitalizează un text asociat, în mentalul colectiv, cu patriotismul de paradă, literatura obligatorie şi examenele şcolare.” (Oana Stoica - Dilema Veche)

 

malaies 1

Miercuri, 17 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Mălăieș în călcăieș 

cu:
Loredana Cosovanu (cea mai bună actriță la Gala Hop 2012)
Alina Mîndru
Claudia Chiraș (premiul publicului Gala Hop 2012)
Ovidiu Cosovanu
Dumitru Georgescu (cel mai bun actor la Gala Hop 2013)
Tiberiu Enache
Daniel Chirilă

Regia: Daniel Chirilă

Coregrafie: Beatrice Volbea
Producția: Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours

”O adaptare de Daniel Chirilă după povestea Capra cu trei iezi de Ion Creangă, reînşurubată într-un spaţiu imaginar, la intersecţia satului cu oraşul: pe de o parte, este adus în atenţie un univers rural, casnic, al familiei iezilor, esenţializat şi idealizat, pe de altă parte, lupul (excelentă Alina Mîndru) şi banda lui de golani ţin mai degrabă de mica urbanitate. Spectacolul face un inventar, mai mult comic şi un pic tragic, al obiceiurilor şi tradiţiilor (de la colinde de Crăciun la rituri de trecere) pe cale să se piardă sau să se vulgarizeze. Căci odată cu alcătuirea unui pseudo-tratat performativ de antropologie rurală, Frilensării recuperează şi farmecul copilăriei la ţară într-un timp nu tocmai îndepărtat (sursa de inspiraţie se găseşte în biografiile personale ale actorilor), un demers comic-nostalgic, căci imaginarul popular se atrofiază pe fondul sărăciei care afectează endemic lumea satului. Şi cum nici un scenariu nu e complet fără o poveste de dragoste, mezinii ied şi lup, ale căror familii suferă de o incompatiblitate naturală care generează conflicte tragice, au parte de o iubire de-a dreptul shakespeariană, într-un delicios dialect moldovenesc.” (Oana Stoica - Dilema Veche)

Spectacol adresat tuturor categoriilor de vârstă.Ada si Otto thumb

 

Joi, 18 ianuarie, ora 22.00
Green Hours prezintă:

Concert'n Green

Ada Milea

cu invitat special
Alex Neagu - glasuri & percuții

 

 


IEN1


Vineri, 19 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă: 

Înaintea Erei Noastre

cu:
Alina Mîndru
Maria Veronica Vârlan
Ovidiu Cosovanu
Tiberiu Enache
Tudor Morar
Dumitru Georgescu

 

concept: daniel.chirilă
producția:Teatrul LUNI & Frilensăr

Spectacol selecționat în Festivalul Național de Teatru 2017.

Într-un loc uitat de lume, o comunitate mică, deconectată de la realitate, trăiește ca înainte de '89. 
Într-o clasă de şcoală din locul uitat de lume, pe peretele de la Răsărit, e o fotografie de-a tovarășului Nicolae Ceaușescu, care pentru ei, e încă în fruntea țării.

”Se conturează astfel o imagine a sărăciei profunde – expusă ludic printr-un comic absurd încîntător – pe care mulţi ar putea o crede ca fiind integral ficţiune, dacă nu au fost de curînd prin satele româneşti, unde viaţa este complet diferită faţă de cea prezentată în reclamele pentru turismul rural, alimentaţia bio şi pensiunile de trei margarete. Dar dincolo de aceste naraţiuni ale satului, ca lume uitată sau ignorată, spectacolul vorbeşte despre modul în care purtăm cu noi prejudecăţi, frustrări şi neputinţe, căpătate într-un context social şi care ni se strecoară în ADN, despre cum ideile, conceptele şi noţiunile se amestecă pînă acolo încît realitatea nu le mai diferenţiază, despre cum „trecutul glorios“ comunist şi „viitorul luminos“ democratic sînt la fel în lipsa resurselor şi a educaţiei.” (Oana Stoica - Dilema Veche) 

 

colibri 2018

Sîmbătă, 20 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Colibri
de Garret Jon Groenveld 

cu: Daniel (Doctoru') Popa și Irina Margareta Nistor 

traducerea: Laurențiu Bănescu și Daniel Popa 
regia și scenografia: Daniel Popa 
producția: Doctor’s Studio 

COLIBRI este o comedie absurdă ce are loc într-un viitor destul de apropiat în care o oglindă nu este o oglindă și o fereastră nu e o fereastră. Daniel Popa trece de unul singur prin experiența călăului ajuns victimă, însoțit îndeaproape de ochiul vigilent al lui Big Brother, interpretat aici de doamna Irina Margareta Nistor. 
De ce acest rol acestei voci unice? Pentru că revoluția română ar fi întârziat sau nu s-ar fi întâmplat deloc dacă nu ne sunau la toți în cap replicile eroilor din filmele traduse de Doamna Irina. Aceeași voce însă, te putea și “ingropa” dacă nu erai atent și dădeai sonorul prea tare.. Despre Doamna Irina Margareta Nistor s-au facut deja și filme. Mai puțin celebrul Daniel Popa este onorat să apară pe același afis cu 'The Voice': 'pentru 20 de ani de Teatrul LUNI de la Green Hours, nu puteam pregăti decât ceva greucean'. 

“If you can walk, you can work.”

„Când eşti tânăr, iei nişte decizii. Unele din ele, foarte dificile. Şi începi să lupţi pentru ele. Alegi ce-o să faci cu viaţa ta. Unele din deciziile astea sunt ceea trebuie… dar dacă ajung să se întoarcă împotriva ta?”


rux zamfir


Duminică, 21 ianuarie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

Bridge Over Troubled Water

Ruxandra Zamfir - vocal
Sorin Romanescu - ghitară

Bridge over Troubled Water este titlul unui cîntec celebru, lansat de Simon & Garfunkel cu aproape o jumătate de secol în urmă și devenit în timp un simbol al ideii de prietenie. Vechi prieteni și colaboratori, Ruxandra Zamfir și Sorin Romanescu, pleacă, la rîndul lor, în căutarea unui refugiu din calea “apelor”, a vremurilor tulburi ce ne macină pe toți.

 

 

BRE foto

Marți, 23 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Bătălii, regi și elefanți 
de Daniel Chirilă

cu: Tiberiu Enache și Ovidiu Cosovanu

regia: Daniel Chirilă
muzica: Ovidiu Cosovanu
video mapping: Tiberiu Enache
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours & Frilensăr 

”Pentru că sunt copii povestește-le despre bătălii și regi, despre cai, despre diavoli, despre elefanți și despre îngeri, dar nu uita să le vorbești despre dragoste și alte lucruri asemănătoare.” Mathias Énard

”Frilensăr este una dintre cele mai plăcute descoperiri teatrale din ultimii ani, inteligenţa, verva şi umorul lor, abilitatea de a crea un stil fără să se manierizeze, logica discursului performativ şi, deloc de neglijat, pofta lor de joc sînt de-a dreptul reconfortante într-un peisaj teatral care se mulţumeşte, de cele mai multe ori, să se (auto)copieze la nesfîrşit.”
(Oana Stoica - Dilema Veche)sta sa ploua 2017

 

Miercuri, 24 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Stă să plouă
de Lia Bugnar

cu: Irina Antonie, Ilona Brezoianu, Mădălina Craiu, Anghel Damian 

regia: Lia Bugnar
producția: Teatrul LUNI de la Green Hours

”Stă să plouă e momentul ăla suspendat în care urmează să se întîmple ceva...bun sau rău...nu mai are nici o importanţă...e starea de dinainte de...asta e stă să plouă!”. (Lia Bugnar)

 
paul cimpoieru ha

 


Vineri, 26 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă, în cadrul FNTi:

Homo Americanus
poetry in motion

de și cu: Paul Cimpoieru

Un one-man-performance, născut și cizelat în spălătoria unui bloc newyorkez, cu step, dans, pantomimă, teatru non-verbal, colaje de imagini și muzici și alte felurite modalități artistice de a spune frumos povești adevărate.

 ”O radiografie a luptei pentru existenţă unui imigrant român (universal) la New York şi o explorare a condiţiei actorului ajuns într-un oraş imens, în care alte mii ca el încearcă să supravieţuiască şi să se afirme.” - Ileana Andrei  

producția: Two Of Us / găzduit și sprijinit de Teatrul LUNI de la Green HoursCatalina Beta

 

Sîmbătă, 27 ianuarie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

Cosmic Trio

Cătălina Oana Beta - voce
Cătălin Răsvan - Albert Tajti
Dan Alex Mitrofan - ghitară

  george baicea

 

Duminică, 28 ianuarie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

George Baicea Electric Blues Band

George Baicea - ghitară, voce
Cătălin Răsvan - bas
Nicu Georoiu - baterie

Spiritul şi culoarea anilor '70 respiră prin soundul blues-rock al trupei, în a cărei exprimare de-a lungul unui spectacol se regăsesc şi elemente moderne de funk, jazz - și nu numai.
Un show unic...de fiecare dată.Maria Spitalul Amorului


LUNI, 29 ianuarie, ora 20.00
Green Hours prezintă:

concert

Maria Răducanu

„Posedând una dintre cele mai distincte voci din lume, Maria Răducanu întrepătrunde doina românească cu fado, Rembetiko, blues și improvizații, creând o muzică pură, profund emoționantă și care-ți merge direct la inimă.” (John Zorn - Tzadik).

  

malaies 1

Marți, 30 ianuarie, ora 20.00
Teatrul LUNI prezintă:

Mălăieș în călcăieș 

cu:
Loredana Cosovanu (cea mai bună actriță la Gala Hop 2012)
Alina Mîndru
Claudia Chiraș (premiul publicului Gala Hop 2012)
Ovidiu Cosovanu
Dumitru Georgescu (cel mai bun actor la Gala Hop 2013)
Tiberiu Enache
Daniel Chirilă

regia: Daniel Chirilă

coregrafia: Beatrice Volbea
producția: Frilensăr & Teatrul LUNI de la Green Hours

"E așa de mare bucurie în teatrul pe care îl fac (prelucrare și adaptare text, regie, scenografie, muzici, lumini) și îl joacă oamenii ăștia că te întrebi de unde vin, ai cui sunt, cum de nu cad prada resemnatei jelanii înconjurătoare conform căreia lumea e construita strâmb, statul și instituțiile lui culturale sunt integral cretine, cele particulare au ca unic zeu profitul financiar, publicul e totalmente tembel și nimic fain nu e de făcut ori sperat. Într-o atmosferă amenințată serios de depresie și/sau renunțare, Frilensar e gura de aer proaspăt ce ne oxigenează plămânii pentru care nu nicotina proaspat-interzisă e principalul inamic." (Mihai Brezeanu - LiterNet.ro)

Spectacol adresat tuturor categoriilor de vârstă.

 

read a poem

Miercuri, 31 ianuarie, ora 19.00
Green Hours prezintă: 

frACTal I

frACTal se reinventează și în 2k18. #seridelectură în subsolul de la Green Hours și în anul acesta. În mod paradoxal, frACTal I este al treilea eveniment sub această titulatură. Recunoaștem că nu suntem cei mai buni matematicieni, dar avem grijă să nu ieșim în pierdere. Și pentru că ne place diversitatea și pentru că ne plac asocierile inedite și combinațiile de autori neașteptate, de data aceasta ne-am oprit la Gorun Manolescu și la Octavian Perpelea. Maestru de ceremonii va fi Mircea dan Duță. 

În cadrul evenimentului, va avea loc lansarea volumului FRAGMENTARIUM: ficționale de Gorun Manolescu, volum apărut în 2017 laEditura frACTalia. 

Parteneri: Bookaholic, BookHub, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Editura frACTalia, Sigur Web și SemneBune.  

intrare liberă

 
лимузин на свадьбу.
Компания Сансити